У Черкаській області першого жовтня закінчився посилений епідемічний сезон спостереження ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за холерою, який тривав чотири місяці і розпочався першого червня.

У сезон підвищеного ризику виникнення холери фахівцями Центру проводився щотижневий аналіз стану захворюваності на гострі кишкові інфекції, на холеру було обстежено 94 хворих з тяжкими формами гострих кишкових інфекцій.

Проводилися дослідження зразків об’єктів життєдіяльності, зокрема, стічної води з очисних споруд міст Черкаси, Золотоноша та Ватутіне, води відкритих водойм. Усього досліджено 263 проби води поверхневих водойм та 32 проби стічної води, холерний вібріон О1 не виділявся. Разом з цим було виділено 78 культур холерного вібріону не О1 групи з води поверхневих водойм та три культури холерного вібріону не О1 групи із стічної води.

Спільно з закладами охорони здоров’я в Черкаській області проводились імітаційні навчання щодо реагування закладів охорони здоров’я на можливий спалах холери, за участю протиепідемічних та дезінфекційних бригад.