Із 18 травня військовозобов’язані громадяни України мають оновити свої дані. Зробити це можна, зокрема, в Центрі надання адміністративних послуг. Про те, як ця послуга працює в черкаському ЦНАПі журналістам “Про все” розповів директор центру Олег Ткаченко.

За його словами, великих черг серед військовозобов’язаних в установі не фіксували.

– Станом на 15 годину 18 травня, в нас було близько 20 людей, які хотіли актуалізувати свої дані. Їх всіх обслугували. Були технічні збої, адже, як я розумію, не витримує сама база “Дії”. У середньому процедура займає 15-20 хвилин, якщо все добре працює. Якщо ж були збої в роботі самого сервера, то доводилося чекати близько години. У таких ситуаціях ми попереджали людей та, щоб вони не чекали – відправляли їм смс-повідомлення, коли витяг уже був готовий, – розповідає Олег Ткаченко.

Для того, щоб допомогти військовозобов’язаним оновити дані, в черкаському ЦНАПі працюють два чергових адміністратори.

– Загалом у нас понад 30 адміністраторів підключені до баз та мають верифікацію в “Дії”. Тому якщо є вільний адміністратор, він приймає людину, яка чекає на авторизацію. Потреби збільшувати кількість адміністраторів наразі немає, всі справляються, – каже директор ЦНАПу.

Олег Ткаченко нагадує, що для актуалізації даних в ЦНАПі не потрібно брати талон електронної черги.

– Адміністративні послуги в нас і надалі надають за талонами електронної черги. А для оновлення своїх даних військовозобов’язані мають звертатися в порядку “живої” черги.

Також оновити дані можна в додатку “Резерв +”.

– Дехто думає, що в ЦНАПі роблять більше, ніж видає додаток. Але це не так. Ми – альтернатива. Людині, яка має можливість завантажити цей додаток, зручніше все зробити онлайн. ЦНАП – для тих, хто такої можливості не має, – додає Олег Ткаченко.

Зазначимо, речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телеканалу “Київ 24” повідомив, що в застосунку “Резерв +” свої дані оновили близько 260 тисяч військовозобов’язаних осіб, це в понад 80 разів більше, ніж у ЦНАПах. За словами речника, всього авторизувалися 600 тисяч українців.