Перша Школа малого та середнього підприємництва в Черкасах успішно фінішувала. Тридцять її випускників отримали сертифікати про завершення навчання.

Школа МСП – спільний проект Черкаської ОДА, Агенції регіонального розвитку та Фонду Василя Хмельницького K.Fund. Програма навчання передбачала 9-денний інтенсивний курс із основних напрямів організації та ведення бізнесу. Опісля впродовж трьох тижнів слухачі працювали над своїми бізнес-планами. Їх консультували викладачі Школи. Потому був захист проектів.

– Таке бізнес-навчання – абсолютно новий проект для Черкащини, – сказав голова ОДА Юрій Ткаченко. – Ми вдячні нашим партнерам за його реалізацію, а також обласній раді за підтримку ініціативи. Якісна бізнес-освіта – це один із пріоритетів нашої Стратегії розвитку МСП до 2020 року. І наша мета – щоб успішних підприємців було більше, бо від цього залежить розвиток всієї області. Створення потрібних умов – якраз і є завданням влади. Випускники першої Школи МСП зараз на старті змін. І я сподіваюся, що вони якраз і стануть рушієм розвитку малого та середнього підприємництва на Черкащині. Ми й надалі підтримуватимемо з ними комунікацію.

Черкаський проект уже десятий для Школи малого та середнього підприємництва. Її керівниця каже: рівнем слухачів вражена.

blank

– Кількість бізнесів, ідей і успішних проектів насправді вразили всю комісію, – зауважує Лідія Пащук. – Серед них – виробництво еко-сирів, товарів для сільського господарства, цікаві освітні проекти та зі сфери обслуговування тощо. Найголовніше – наші випускники вже почали мислити бізнесовими категоріями. Вони не лише націлені на впровадження власних стратегій у життя, а й на розвиток усього регіону.

Ініціатори проекту планують провести в Черкасах ще кілька таких шкіл для підприємців до кінця року.

За інформацією Черкаської ОДА.