Черкащанин Богдан Свердел пʼять років працював патрульним та спецпризначенцем, а півтора місяця тому долучився до лав штурмової бригади “Лють”. Про службу та як потрапив до штурмової бригади “Лють”, розповів Суспільному.

“Коли я був патрульним, то працював з ДТП, де були потерпілі, з вбивствами різного типу, наприклад, ножові тяжкі тілесні ушкодження. Моя планка вже максимально підвищена, я не знаю, що мене ще може здивувати”, — поділився Богдан.

За декілька днів до повномасштабної війни долучився до батальйону особливого призначення. У штурмову бригаду “Лють” Богдан потрапив цьогоріч у лютому. Нині навчається на розвідника та готується виїжджати на фронт.

“Я знав, що у будь-якому випадку, так чи інакше, ми поїдемо на війну. Тому я готувався до цього, як тільки міг: фізично, морально та психологічно. Нині не накручую себе та живу в моменті”, — поділився.

Штурмовик має позивний “Поляк”, оскільки півтора року працював у Польщі й тепер знає їхню мову. Коли долучився до “Гвардії наступу”, почувається спокійніше:

“Відчуваю, що саме тут моє місце. Коли перебуваєш безпосередньо в цьому, то це не так хвилює, бо ти там, і знаєш всі ключові моменти, які відбуваються сьогодні. Коли нам запропонували такий варіант, як служити в поліції і захищати свою Батьківщину, то це ідеальний для мене варіант, бо я обожнюю свою структуру, службу. Відчуваю себе тут, як риба у воді”.

Своєю найбільшою перевагою вважає — самоконтроль:

“Уміння заспокоїти себе у будь-якій обстановці та за будь-яких обставин. Назад дороги немає, бо треба закінчувати те, що почалося”.

Окрім служби, поліцейський захоплюється творчістю, грає на музичних інструментах та співає, а також пише вірші. Зацитував один із них:

“Почуй народ слова пророчі, бо твої близько бачать очі. Розкрий же зір, пробуди слух. Нехай повстане сильний дух”.

Додав, що поєднання улюбленої роботи та хобі надає йому енергії та наснаги. Таланти, за його словами, візьме з собою в окопи.

“Це дає силу кожного дня просинатися. Налаштовувати себе на позитив та спокій”, — поділився Богдан Свердел.