Завтра, 22 травня  розпочнуться огляди-конкурси бригад розподільних мереж та оперативно-виїзних бригад ПАТ “Черкасиобленерго”. Останній раз змагання відбувалися в 2013 році. Відповідно до умов Колективного договору дані огляди-конкурси мають проводити з періодичністю – один раз на два роки.

Огляди-конкурси бригад розподільних мереж та оперативно-виїзних бригад проводяться з метою:
– підвищення кваліфікації персоналу, рівня експлуатації, зниження травматизму, пропагування передового досвіду;
– обміну передовим досвідом організації і виконання робіт в розподільних електричних мережах 0,4-20 кВ;
– демонстрації нових та покращених пристроїв і засобів захисту, раціональних методів і навичок швидкого і безпечного виконання робіт в електричних мережах;
– мобілізації експлуатаційного і ремонтного персоналу районів електричних мереж на досягнення високих техніко-економічних показників і надійності роботи електроустаткування;
– перевірки професійної підготовленості і кваліфікації електромонтерів, що виконують технічне обслуговування і ремонт електроустаткування розподільних мереж;
– виявлення кращих бригад по швидкості і якості виконання технічного обслуговування і ремонту електроустаткування розподільних мереж 0,4-20 кВ при чіткому знанні і виконанні вимог ПБЕЕ і ПТЕ, правильному оформленні документації, підборі інструменту, пристроїв захисту, які забезпечують безпечне виконання робіт.

Огляди-конкурси бригад розподільних мереж та оперативно-виїзних бригад ПАТ «Черкасиобленерго»  проводяться у три етапи:
– огляди бригад РЕМ;
– регіональні огляди за участю бригад-переможців по РЕМам. Розділені на 3 зони та проводяться на учбово-тренувальних полігонах РЕМ:
1)  Черкаського РЕМ (с. Мошни ) – 22 травня 2018 року.
2)  Смілянського РЕМ (база РЕМ) – 24 травня 2018 року.
3)  Тальнівського РЕМ (база РЕМ) – 12 червня 2018 року;
– заключний огляд-конкурс по ПАТ “Черкасиобленерго” серед бригад-переможців регіональних оглядів проводиться на учбово-тренувальному полігоні Черкаського РЕМ (с. Мошни) – 12 червня 2013 року.

В свою чергу регіональні та заключний огляди-конкурси, програмою проведення, передбачають  виконання чотирьох етапів завдань:
– “Нульовий” етап: оцінка наявних в бригаді засобів захисту, інструментів, пристосувань, приладів та пристроїв, спецодягу та спецвзуття, нововведень (нові прилади, пристосування, інструмент, технологічні методи), комплектація бригадного автомобіля.
– Етап по перевірці знань: перевірка знань учасників огляду-конкурсу з охорони праці, пожежної безпеки, технічної експлуатації, проводиться по програмі “Аспект” з використанням комп’ютерних навчально-контрольних систем.
– Етап “Звільнення потерпілого від дії електричного струму з наданням йому першої допомоги”: звільнення потерпілого від дії електричного струму (знеструмлення електроустановки, зняття потерпілого з опори) надання йому першої допомоги, згідно отриманої від суддів ввідної інформації, реанімаційні заходи направлені на оживлення потерпілого в термін до 5-ти хвилин; відпрацювання прийомів надання допомоги на учбово-тренувальних манекенах; виконання накиду на проводи повітряної лінії 10 кВ усіма членами команди учасниці огляду-конкурсу.
– Етап “Виконання практичного завдання на ПЛ, ТП”.

Після виконання всіх етапів завдань і завершенні заключного огляду-конкурсу, підводяться підсумки, визначається команда переможець та команди призери. Команда, яка зайняла перше місце у заключному огляді конкурсі по ПАТ “Черкасиобленерго” нагороджується цінним подарунком.