Народний депутат України Віталій Войцехівський розповів про найголовніші решення, що їх цього тижня приймали у парламенті.

“На останніх пленарних засіданнях ВРУ прийняли цілий ряд важливих рішень.

6393-д (в цілому) – про запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми (боротьба з булінгом);

0236 – про ратифікацію Конвенції Ради Європи про спільне кінематографічне виробництво (переглянутої), що забезпечить сприятливі умови для участі українських кіновиробників у міжнародних проєктах та сприятиме підвищенню рівня зайнятості працівників кіногалузі;

0258 – про ратифікацію Конвенції між Урядом України та Урядом Японії про усунення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та запобігання податковим ухиленням і уникненням та Протоколу до неї.

8030 (в цілому) – про нові форми дошкільної освіти

Додали додаткові форми здобуття дошкільної освіти – дистанційну, сімейну, мережеву, створили механізм для освітнього розвитку дитини від 3-х місяців, запровадили для працівників дитячих садочків скорочений робочий час та оплачувану відпустку в 56 днів. Запровадили нові засади державної політики у сфері дошкільної освіти з урахуванням потреб, здібностей та вибору індивідуальних освітніх траєкторій, у тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, дітей ВПО.” – розповів нардеп.