Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко на своїй своїй сторінці у “Фейсбуці” виклав письмове пояснення журналістам черкаського видання “18000”, описавши, де він ночує та яке нерухоме майно належить його родині.

Нагадаємо днями у відеозверненні Бондаренко повідомив, що до його дружини телефонувала журналістка з питанням: “Чому ваш чоловік вдома не ночує?”. Як стало відомо, мова йшла про інтернет-видання “18000”.

Це підтвердив і сам міський голова.

“Друзі, днями до Черкаської міської ради зайшов запит від медіа “18000”. Журналісти оформили його, як запит на публічну інформацію, хоча з 13 запитань лише три підпадає під визначення “публічна інформація», решта ж – стосуються приватного життя моєї родини. Аби надати відповідь на цей запит, вирішив не залучати посадових осіб, а самостійно розставити всі крапки й опублікувати її на своїй сторінці”, – написав міський голова.

Сьогодні на сесії депутати звернулись до мера з проханням прокоментувати втручання в його особисте життя.

“Усі ці зйомки (мова про “18000”) фінансувалися з бюджету. Зокрема з бюджету “Суспільного” за програму “Лакмус” приблизно 400 тисяч гривень. Від обласної ради – 600 тисяч гривень на одного з підприємців, пов’язаного з даним сайтом. З Черкаської ОДА – сотні тисяч, і це у “ковідний” період. Це було тоді, коли інші журналісти не отримували зарплату. А вже через рік вони збирають з людей кошти нібито на оренду? І це незалежна журналістика? І це видання ще й позиціонувало себе, як найбільш незалежне в області. А фінансувалось з бюджету! Ні, це не незалежні журналісти, це – вовки в овечій шкурі”, – висловився мер Черкас.

Анатолій Бондаренко додав, що платежі, озвучені ним, відбувались офіційно, тому зафіксовані у системі “Прозоро”, і він має на підтвердження платіжні документи.

blank blank blank