Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підписав нагородні документи щодо представлення захисника із Золотоноші Вадима Андрущенка до почесного нагрудного знака «Золотий хрест». Про це пише сайт zoloto.city.

— Наш син – наша гордість, прокоментувала представлення мама Олеся.

Батько хлопця – Віталій – розповів, що Вадим 27 травня 2021 року підписав контракт на військову службу. До такого рішення юнак прийшов виважено і відповідально. Ази військовика здобув у навчальному центрі. Перші кроки у якості військового робив на Одещині. У грудні 2021 приїхав до рідного міста у відпустку. У січні відбув на службу, а за місяць почалася російсько-українська війна. 24-річний морський піхотинець з перших днів вторгнення на захисті рідної землі. Захищав Одещину, Придністров’я, звільняв Херсонщину.

З лютого 22-го – його батьки – волонтери. Спільно з командою ГО «Золотоніський комітет сприяння обороні України» Віталій Андрущенко не раз доставляв на Схід гуманітарні вантажі.

 У серпні Вадиму виповниться 25 років. Його особисте свято співпадає із загальнодержавним – Днем українського прапора – 23 серпня.