У ці дні виповнюється два місяці, як новообраний президент Володимир Зеленський офіційно посів крісло глави держави. Наша редакція поцікавилася у черкащан, як вони оцінюють перші кілька тижнів діяльності президента Зеленського. Опитування викликало доволі жвавий інтерес серед наших читачів, про що свідчить число громадян, які відповіли на питання анкети – 1089.

Більшість черкащан, які взяли участь в опитуванні, вважають, що два місяці – це дуже малий термін для оцінки роботи новообраного президента (37%). Але, як не дивно, за цей короткий час майже третина черкащан розчарувалися першими діями пана Зеленського (31%). На нашу думку, це викликано в першу чергу надто завищеними очікуваннями суспільства від дій нової влади. В черговий раз, голосуючи за нового очільника держави, значна частина громадян вважали, що обирають заледве не новітнього месію, який одним помахом чарівної палочки зробить життя людей щасливим і багатим. До того ж, у випадку із Володимиром Зеленським виборці голосували за нього, часто маючи протилежні політичні погляди. А догодити людям, частина з яких майбутнє України бачить в НАТО, а інша – у союзі з Росією практично неможливо. Отож, цілком логічно дуже швидко наступає розчарування… А від так, лише 8 % із опитаних переконані, що новий президент повністю виправдовує їхні сподівання. І ще менше тільки 3% вважають, що Зеленський  робить все те, що обіцяв на виборах…

До розчарованих діями нового президента можна віднести і тих наших читачів, які думають, що Володимир Олександрович нічим не кращий за Петра Олексійовича (7%). 10 % із числа опитаних своє ставлення до Зеленського будуть визначати за тим настільки рішуче він проведе очищення влади від старих кадрів.

Ну, і 2 % черкащан, які відповіли на наше запитання про оцінку перших кроків новообраного президента, переконані, що дуже важко усім догодити.

Безумовно, догодити усім практично неможливо, але після президентських виборів кожен українець в очікуванні змін на краще. Тим паче, до рішучих дій нову владну команду має спонукати і той феноменальний результат (73 %), отриманий Володимиром Зеленським у другому турі виборів. Інакше, як гласить народна мудрість, від любові до ненависті один крок…

Яків Немирів