Питання соціальної підтримки захисників та їхніх родин та питання підтримання поточної життєдіяльності міста розглянули під час засідання виконавчого комітету. Загалом на розгляд виносилося понад півсотні проєктів.

Серед найважливішого, що ухвалили:

– Підтримали присвоєння Почесного звання «Захисник України – Герой Черкас» загиблим воїнам. Зазначимо, що разом із відзнакою рідні захисників отримують грошову допомогу у розмірі 10 мінімальних зарплат.

– Проголосували за поширення дії Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей на родини захисників, які потрапили у полон. Передбачається, що рідні полонених відтепер щомісяця отримуватимуть по 6 тисяч гривень з бюджету тергромади, так, як і родини загиблих захисників, учасників Революції Гідності та зниклих безвісти. Рішення ще мають затвердити депутати на сесії.

– Підтримали впровадження одностороннього руху по вул.Поднєвича на ділянці від вул.Максима Залізняка до вул.Пастерівської та встановлення засобів заспокоєння руху в районі будинків №11 та №23 по вул.Поднєвича у Черкасах. Із відповідним проханням звернулися місцеві жителі.

– Затвердили перелік об’єктів для капітального ремонту (мережі теплопостачання та гарячого водопостачання) на 2024 рік, який буде проводитися КПТМ «Черкаситеплокомуненерго». Усього планується відремонтувати 7 об’єктів на вул.Сергія Амброса, Гоголя, Верхній Горовій, Нижній Горовій, Нарбутівський, Чехова, Захисників України.

Також, серед іншого, розглянули питання служби у справах дітей і квартирного обліку.