Підійшов до завершення останній місяць весни, а з ним і навчальний рік для школярів. Для більшості з них це радісна пора – початок найдовших і найцікавіших літніх канікул, а для випускників – це своєрідний поріг, який символізує закінчення дитинства й старт у доросле життя.

Ніби на мить зупинився час в Красенівському НВК, що на Чорнобаївщині від весняного сонячного дня 24 травня, посмішок учнів, розмаїття квітів та барвистих вишиванок під час проведення традиційного свята останнього дзвоника.

Для  родини Душейків, засновників сільськогосподарської корпорації «Дніпро», меценатів дев’яти освітніх закладів сіл, де веде виробничу діяльність агрокомпанія, вже давно стало доброю традицією приходити на такі свята не лише з щирими словами вітань, але й з грошовими сертифікатами та подарунками. Адже вони ставлять собі за мету досягати успіхів не лише у сільгоспвиробництві, а й у вихованні гідного підростаючого покоління, яке в майбутньому зможе продовжити втілювати в життя славні традиції землеробської праці.

blank

 

Після привітань ведучих, на святкову лінійку запросили особливо причепурених випускників та їх класного керівника Ольгу Іванівну Безкровну, які вирішили відсвяткувати останній дзвоник та випускний вечір в один день.

З вітальними словами до присутніх звернулися директор НВК Наталія Василівна Нікітченко. Однією з найважливіших частин свята стало підбиття підсумків та нагородження похвальними листами, дипломами та грамотами за високі досягнення у навчанні найпрацьовитіших школярів, найкращих спортсменів та активістів.

blank

Серед тридцяти навчальних закладів району Красенівська школа за результатами участі учнів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових дисциплін посіла третє місце. Це праця багатьох учнів та вчителів, і особливий внесок у скарбничку досягнень зробив учень 10 класу Григорій Кирпа. Саме цей розумний та обдарований юнак отримав найбільшу кількість грамот як переможець районних, обласних етапів олімпіад з астрономії, хімії, фізики, математики, української мови та літератури, став призером Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії.

На урочистостях цього дня побували і почесні гості: голови сільських громад Привітного та Красенівки – Раїса Олексіївна Остроушко  і Олександр Миколайович Вишня, один із засновників СТОВ  Красенівське», яке найбільше опікується навчальним закладом Григорій Петрович Душейко та директор товариства –  Леонід Іванович Циба.

Тож у своєму вітанні Григорій Петрович подякував вчителям та батькам за самовіддану, натхненну працю, за знання, любов і тепло, яку вони дарують дітям. А випускникам побажав не помилитися у виборі професії та стати гідними громадянами незалежної України. Всім учням  – добре відпочити й з повними силами у вересні розпочати новий етап навчання. На завершення свого виступу від родини Душейків вручив директору навчального закладу грошовий сертифікат, а обдарованому учневі Григорію Кирпі сучасний ноутбук.

blank

А далі урочистість перетворилася на справжній прощальний концерт від випускників і для випускників. З помітним хвилюванням слухали  одинадцятикласники щирі, напутні слова першої вчительки Тетяни Яківни Дмитренко, класного керівник Ольги Іванівни Безкровної, батьків та менших друзів-першокласників з їх вчителькою Галиною Андріївною Корнієнко, які на згадку про школу подарували винуватцям свята іменні ручки.

blank

У свою чергу випускники віршованими рядками та пісенними вітаннями засвідчували свою вдячність та повагу усім педагогам, які впродовж 11 років не тільки навчали, але й допомагали добрим словом і порадою, подарували  їм квіти та запустили в небо різнокольорові кульки своїх мрій.

blank

Після всіх найкращих слів побажань, наступила хвилююча мить. Першокласниця Єва Нестеренко, міцно тримаючись за випускника Богдана Кота дає дзвінок. Срібний дзвін шкільного атрибута враз посипав іскорки змішаних почуттів, що охопили всіх присутніх на церемонії. Поки вони роблять коло пошани по майданчику, у багатьох щемить у грудях. Немає на світі такої людини, яка не запам’ятала б останній шкільний дзвінок, адже це не тільки гарне свято, це ще й розлука з дитинством, яке швидко пролетіло, розлука з однокласниками, вчителями.

blank

blank

Того ж дня Григорій Петрович завітав на урочисту лінійку в Староковрайську ЗОШ – також з подарунками, привітав всіх з шкільним святом та побажав випускницям – дев’ятьом чарівним дівчатам – впевнено йти життєвою дорогою і завжди досягати поставленої мети. В стінах рідної школи ці розумні, ініціативні, умілі і талановиті дівчата отримали цінний багаж знань, а четверо з них були активними учасницями відомого в районі та області Староковрайського народного аматорського духового оркестру, який неодноразово своїми чудовими концертними виступами радував земляків, трудівників сільського господарства корпорації.

З останнім звуком дзвоника батьки випускників утворили дорогу із вишитих рушників-оберегів і подали благословення своїм вже дорослим дітям на майбутнє. Взявши за руки своїх молодших товаришів – першокласників, одинадцятикласники першими залишили урочисту лінійку.

blank

Щасливої долі і щастя доволі вам, дорогі випускники!

А початок літнього відпочинку всі решта учнів зустріли радісним вигуком : «Ура! У нас канікули!»

Ніна Семенова, Валентина Згура