Під варту взято ще одного учасника збройного пограбування, яке сталося на Уманщині у квітні 2016 року.

Про це повідомляють в Уманській місцевій прокуратурі.

Як раніше повідомлялось, у квітні 2016 року група чоловіків, озброєних травматичними пістолетами, знаходячись на автодорозі «Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка», поблизу одного із сіл Уманського району Черкаської області, погрожуючи застосуванням зброї відносно семи потерпілих, при чому внаслідок застосування вказаної зброї завдали вогнепальних поранень трьом із них, вчинили розбійний напад та відкрито заволоділи грошовими коштами потерпілих в сумі: 4250 доларів США, 123 000 гривень, 110 польських злотих та чотирма мобільними телефонами, чим спричинили останнім матеріальну шкоди.

У березні 2017 року Уманською місцевою прокуратурою обвинувальний акт відносно 4 осіб скеровано до Уманського міськрайонного суду Черкаської області за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах) та ч.1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Із даного кримінального провадження Уманською місцевою прокуратурою відносно одного із грабіжників, а саме, 46-річного уродженця та жителя міста Харків, який був встановлений, але знаходився в розшуку, матеріали були виділені в інше кримінальне провадження, досудове розслідування в якому проводиться слідчим відділом Уманського районного відділу поліції за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України, тобто розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах.

01.06.2018 на підставі ухвали Уманського міськрайонного суду від 31.05.2018 вказаного чоловіка було затримано.

02.06.2018 місцевою прокуратурою йому було повідомлено про підозру та ухвалою слідчого судді Уманського міськрайонного суду щодо нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Довідково: за вчинене зловмисникам загрожує максимальна міра покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.