Понад 14 тисяч аптек та аптечних пунктів відпускають “Доступні ліки” та інсуліни за е-рецептами безоплатно або з невеликою доплатою. НСЗУ розповідає, як знайти саме ту аптеку, в якій можуть бути потрібні ліки.

Понад 14 тисяч аптек та аптечних пунктів відпускають “Доступні ліки” та інсуліни за е-рецептами безоплатно або з невеликою доплатою. Але де шукати аптеки з «Доступними ліками», якщо ви знаходитесь в іншому місті, тільки почали користуватись програмою “Доступні ліки” або не можете знайти потрібний лікарський засіб у найближчій аптеці. Розповідаємо.

1. Аптеки, які беруть участь у програмі реімбурсації, можна впізнати візуально. Вони мають на дверях наліпку «Тут є “Доступні ліки”, а ті, де можна отримати інсулін, мають наліпку “+Інсуліни”.

2. Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна через дашборд на сайті НСЗУ.

В меню зліва оберіть ваш населений пункт, а у фільтрі “Програма еРецепту” –  потрібний напрямок програми реімбурсації:

– “Доступні ліки” – це ліки проти серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми та діабету ІІ типу, ХОЗЛ;

– Інсулін безоплатний або з доплатою;

– Нецукровий діабет;

– Розлади психіки та поведінки;

– Хвороба Паркінсона;

– Імуносупресивні лікарські засоби.

Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та телефоном. Але радимо попередньо зателефонувати в аптеку та уточнити, чи є потрібний вам лікарський засіб в наявності.

3. А ще знайти аптеку можна через чат-бот “Спитай Гриця”. Корисний сервіс розповість, де отримати ліки кожному пацієнту у селі, містечку чи місті  та які препарати можна отримати за програмою «Доступні ліки».

Telegram ➡ https://t.me/SpytaiGrytsia_bot

Viber ➡ viber://pa?chatURI=spytaigrytsia

Просто слідуйте за вказівками чат-боту і він вкаже, де найближча аптека.

4. Ще один простий спосіб – зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір із НСЗУ, яка відпускає ліки за необхідним напрямком.

Нагадуємо, у програму входять ліки за такими напрямами: серцево-судинні захворювання; діабет ІІ типу;  хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів; інсуліни; розлади поведінки і психіки та епілепсія; нецукровий діабет, хвороба Паркінсона, імуносупресивні препарати.

Щоб отримати ліки за програмою реімбурсації – необхідно отримати електронний або паперовий рецепт.

Про те, яку інформацію має містити рецепт на препарати за програмою «Доступні ліки», детальніше — за посиланням.