Козачата Смілянщини передали храму Різдва Святого Івана Хрестителя Української Автокефальної Православної Церкви важливий атрибут – Семисвічник, інформує “Сміла”.

Щоб зібрати кошти на предмети церковного вжитку козачата ще з Великодня проводили різноманітні акції, запрошували смілян долучатися до доброї справи, продавали писанки та власноруч зроблені маки до Дня пам’яти та примирення.

Активно підтримали юнь і керівництво міста та району, до яких козачата приходили у Будинок рад, та інші небайдужі сміляни. Символічно, що важливий атрибут діти передали до одного із великих релігійний свят – Трійці.

«Сьогодні, до Свята Тройці Тернівський козацький рій “Терен” подарував для нового храму Різдва Святого Івана Хрестителя Української Автокефальної Православної Церкви м. Сміла великий семисвічник. Наша громада щиро Вам вдячна!», повідомив у мережі Facebook настоятель храму Різдва Святого Івана Хрестителя Української Автокефальної Православної Церкви, отець Михайло.

blank

Примітно, що Семисвічник, це символ благодатних дарів Святого Духу, оскільки таїнства в Церкві здійснюються Духом Святим, він вказує на сім церковних таїнств. Число сім знаменує повноту і досконалість та означають багатство Божественної благодаті.