На Черкащині розпочали роботу щодо перевірки закладів області на безбар’єрність. Розпочали з ЦНАПів. Про це розповів директор департаменту будівництва Черкаської ОДА Ростислав Євмина.

“Наша мета, щоб кожен громадянин міг розуміти, чи зможе він потрапити до установи та отримати всередині неї необхідну послугу. Першими об’єктами, які ми перевіряли були центри надання адміністративних послуг. Їх на території області є 66. Чому були обрані саме ЦНАПи – тому що за рік вони надають більше  500 тисяч послуг населенню. І було виявлено, що лише один з 66 ЦНАПів повністю відповідає категоріям безбар’єрності.” – розповів Євмина.

За його словами, було сформовано перелік робіт, аби ЦНАПи стали доступними для всіх громадян.

Переглянути які заклади відповідають всім вимогам (а мова йде про наявність пандусів, ліфтів, табичок шрифтом Брайля, обладнаних вбиралень, тощо), або ж відповідають частково, можна на сайті Черкаської ОДА на “Мапі доступності”.

Ростислав Євмина наголошує, що наразі перевіряють на доступність державні та комунальні заклади. Проте вимоги безбар’єрності обов’язкові для всіх, в тому числі приватних закладів. Особливо це актуально під час війни, адже багато громадян з пораненнями мають отримувати послуги доступно та зручно.