Міський голова Анатолій Бондаренко разом із керівниками структурних підрозділів та членами виконавчого комітету провів зустріч із операторами зовнішньої реклами. На ній обговорили технічний стан конструкцій та подальше впровадження положень Схеми розміщення  зовнішньої реклами.  Сторони обмінялись думками щодо подальшого функціонування та розвитку  рекламного ринку в Черкасах.

Нині в нашому місті, за даними департаменту архітектури та містобудування, розміщено близько 400 щитів. Деякі з них – без дозвільних документів. У частини – термін дозволів завершується. Одна з умов представників виконкому до рекламоносіїв – аби власники цих конструкцій утримували борди в належному технічному стані та вигляді.

Очільник Черкас звернув увагу підприємців на той факт, що  після поклейки постерів поблизу щитів подекуди лишається сміття. Є, каже, зауваження і до самих конструкцій.

– Рекламний бізнес має працювати в законному руслі та дотримуватися всіх правил, – говорить він. – Ми жорсткіше пильнуватимемо за цим. Зовнішня реклама в місті має бути цивілізованою та впорядкованою.

Під час зустрічі оператори зовнішньої реклами нарікали на своїх колег, які працюють поза межами закону. Оскільки, вони занижують ціни, не сплачують кошти до бюджету й через це виграють перед тими, хто діє за правилами. Такі недобросовісні гравці рекламного ринку шкодять як громаді так і рекламному ринку.

Нагадаємо, під час нещодавнього засідання виконавчий комітет ухвалив ряд рішення про демонтаж 49 біл-бордів, 20 сіті-лайтів та ще 7 рекламних носіїв інших типів.

Директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін додав, що низку самовільно встановлених бордів не можуть знести через судові процеси. Він звернувся до представників бізнесу з проханням у разі потреби виступати третьою стороною в суді.

Начальник відділу реклами та дизайну міського середовища Андрій Поліщук виступив із пропозицією, аби представники бізнесу разом із експертами спеціалізованих організацій робили технічний огляд своїх конструкцій.

– Це б гарантувало і виконкому, і громаді те, що ваші рекламні щити є безпечними, – сказав Андрій Сергійович. – Тим більше відповідальність за технічний стан конструкцій несуть саме оператори.

Урешті представники бізнесу, які нині працюють на законних підставах, домовилися з владою усунути наявні до них зауваження. Подібну зустріч для обговорення результатів роботи запланували провести через місяць.