Загинув Герой-рятувальник Дерновий Микола Володимирович. Про це повідомив Помічник керівника у Головному управлінні ДСНС України у Черкаській області Констянтин Проценко.

“Рятувальник Микола Володимирович був не просто нашим колегою, він був справжнім професіоналом, який завжди впевнено та безстрашно діяв на місці надзвичайних подій. Протягом служби в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення він взяв участь у ліквідації багатьох надзвичайних ситуацій, рятуючи життя людей з вогню та інших стихій.

В 2010 році під час ліквідації пожежі у гуртожитку на вулиці Ярослава Галана у Черкасах Микола Володимирович проявив виняткову мужність та героїзм. Того разу, він врятував з 9 поверху, де густий дим заблокував людей, кілька дітей та дорослих. За цей героїчний вчинок він був нагороджений медаллю “За врятоване життя” яку отримав з рук Президента України. У тому ж 2010 році він також став лауреатом Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року”.

У 2013 році Микола Володимирович звільнився з лав ДСНС, але з початком повномасштабного вторгнення росії до України він без вагань пішов добровольцем до лав ЗСУ.

Пройшовши багато “гарячих точок”, у лютому 2024 року він був демобілізований.

На жаль, дочекатися Перемоги та мирного життя Миколі Володимировичу не судилося.

Про час та місце прощання з Героєм буде повідомлено додатково.” – ровідомив Проценко у соцмережі.