Нещодавно у Черкасах, провели форум освітян Черкащини, де обговорили захист дітей під час освітнього процесу. У заході взяли участь представники ГУНП в Черкаській області, ГУ ДСНС України в Черкаській області, Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації області, голови територіальних громад області та керівництво Черкаської обласної військової адміністрації. Про це розповіли у пресслужбі поліції області.

Одним із ключових пріоритетів поліцейських Головного управління Національної поліції в Черкаській області є захист дітей під час освітнього процесу.

На даний час, з метою належної підготовки до нового 2024/2025 року поліцейські Черкаської області перебувають у складі постійно діючих технічних комісій та спільно з іншими зацікавленими відомствами проводять відповідний огляд будівель, приміщень закладів освіти.

Для підвищення рівня охорони закладів освіти, до територій навчальних закладів, як в ранковий час так і після навчального процесу, буде наближено автомобільні патрулі груп реагування патрульної поліції. Про це на форумі повідомив заступник начальника ГУНП в Черкаській області Сергій Коваленко.

«Також, з метою організації відповідної роботи щодо створення безпечного середовища в закладах загальної середньої освіти, створено службу освітньої безпеки. Поліцейський СОБ – це фахівець з питань безпеки в освітньому закладі, який співпрацює з усіма учасниками освітнього процесу за для створення безпечного середовища для дітей. Інспектор СОБ упродовж навчального року буде нести службу безпосередньо в тій школі, за якою він закріплений. Поліцейський буде вживати заходів, спрямованих на попередження та усунення загроз життю та здоров’ю учасників освітнього процесу» — зауважив Сергій Коваленко.