Іспанська фешн-група Inditex у середу, 3 квітня відновила роботу перших 20 магазинів своїх брендів в Україні, серед них Zara, Bershka, PULL&BEAR та інші. Про це пише biz.nv.ua.

Поки відкриття стосуються лише столиці, однак поступово компанія розширюватиме географію. У торговельних центрах з самого ранку відзначають чималий наплив людей у зв’язку з довгоочікуваним поверненням, повідомляє Українська Рада Торгових Центрів.

Наступна хвиля відкриттів у столиці – 5 квітня, коли мають відновити роботу ще два магазини Pull&Beаr, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho та інші.

У Черкасах у ТРЦ “Любава” працювали одразу три магазини цієї групи: Вershka, Pull & Bear та Stradivarius. Поки що підготовчі роботи, в очевидь, до відкриття можна спостерігати в Stradivarius.

Раніше повідомлялося, що Zara планує відкрити в Україні магазини, які були закріти після початку повномасштабного російського вторгнення.

Іспанський ритейлер Inditex, який володіє брендами Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Uterque, Oysho і Massimo Dutti, повідомив місцевим орендодавцям, що це станеться на початку квітня 2024 року.

Inditex планує відкрити 50 із понад 80 своїх магазинів. Іспанський ритейлер вже повідомив своїх орендодавців, що відновлення роботи почнуть з 20 магазинів, зокрема у торговельних центрах Києва.

Деяких українських співробітників відправили на навчання до Польщі для підготовки до повернення на роботу.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україні було 84 магазини брендів з групи Inditex: Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka. Усі вони зачинились 24 лютого 2022 року і відтоді не працювали. Водночас компанія зберегла договори оренди з орендодавцями і продовжувала платити зарплати своїм українським співробітникам.

Також раніше повідомлялося про те, що компанія Inditex пішла з російського ринку, але не відкидала можливості повернутися, якщо ситуація зміниться. Раніше російський ринок був другим за величиною для компанії після іспанського.

РосЗМІ писали про те, що частину магазинів Inditex планувала повернутися в Росію вже у 2023 році. До цього переліку входять Bershka, Zara та Pull&Bear, проте відтепер ці бренди матимуть геть інші назви.

Інформація про повернення в РФ магазинів Bershka, Zara та Pull&Bear з’явилася вже у квітні 2023. Однак відомі бренди вирішили змінити свої назви. РосЗМІ писали про те, що Bershka повернеться до Росії під назвою Ecru, Pull&Bear перейменують на DUB, а Zara — на Maag. Також повідомлялося, що компанії вже набирають персонал на роботу в магазинах.