Дев’ятикласник Черкаського колегіуму «Берегиня» Ярослав Лейбенко переміг у всеукраїнському інтернет-квесті від освітньої агенції «Вивчай!» (Київ) у березні 2017 року та отримав оплату тижневого інтенсивного навчання на мовних курсах у школі St Giles London Highgate і проживання в сім’ї з дворазовим харчуванням. Давно сплановану поїздку в Англію здійснив у квітні цього року.

Квест складався з трьох завдань, виконуючи які його учасники мали робити власні фото з британською символікою, цитувати на камеру улюблених письменників Сполученого Королівства та імітувати ситуацію інтерв’ю з відомою персоною з Великобританії. Важливою була також «технічна правильність» розміщення усіх постів у Фейсбуці.

Ярослав вдало обійшов усіх свої конкурентів та виборов омріяну перемогу. Відвідати Лондон було його давньою мрією. Окрім можливості покращити англійську та «зануритися» в культуру Великобританії, цією поїздкою він став на крок ближче до своєї цілі – отримати освіту фоторепортера за кордоном.

Про підготовку до поїздки та враження від неї Ярослав і його мати Людмила Лейбенко поділилися із кореспондентом Zmi.ck.ua.  Детальніше дивіться у сюжеті.