Слідчі ТУ ДБР в місті Києві 7 лютого 2021 року повідомили про підозру двом старшим дільничним офіцерам поліції сектору поліцейської діяльності відділу поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Вони підозрюються у вчиненні катування, тобто умисному заподіянні сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій з метою отримати від потерпілого відомості та визнання, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

За попередньою інформацією, яка надійшла від Черкаського управління ДВБ Нацполіції, ввечері 05 лютого 2021 року в приміщенні службового кабінету сектору поліцейської діяльності відділу поліції ГУ Нацполіції в Черкаській області, під час перевірки причетності 28-річного громадянина до здійснення крадіжок, працівники поліції нанесли йому тілесні ушкодження.

blank

За вказаним фактом ТУ ДБР у місті Києві внесено відомості до ЄРДР (ч. 2 ст. 127 КК України) та задля проведення першочергових слідчих дій виїхала слідча група та криміналіст до м. Городище.

Слідством встановлено, що 5 лютого 2021 року потерпілий разом зі своїм братом та товаришем перебували в гаражі одного з гаражних кооперативів у м. Городище.

До гаража зайшли оперативні працівники поліції, які доставили чоловіка до сектору поліції, де двоє старших дільничних намагались відібрати пояснення з приводу крадіжок та можливого вчинення ним цих крадіжок.

З метою одержання зізнання у вчиненні злочинів двоє зазначених поліцейських у службовому кабінеті почали бити громадянина зламавши об нього залізний стілець.

Після чого, для подолання опору, на потерпілого вдягли кайданки та завдали удари руками, ногами, шлангом від вогнегасника, а також пластиковою пляшкою з водою по голові, обличчю та тулубу.

Внаслідок цього постраждалий отримав тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин обличчя, голови та спини, травматичного видалення зубів верхньої щелепи.

Наразі вирішується питання щодо обрання останнім запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офісу Генерального прокурора. Оперативний супровід — Черкаське управління ДВБ НПУ та ГОУ ДБР.