16 травня у міському Будинку культури Умані відбулось традиційне свято талановитої учнівської молоді «Золотий Олімп».

181 учень одержав дипломи, грошові винагороди міської ради за перемогу в обласних, всеукраїнських олімпіадах, конкурсі – захисті науково – дослідницьких робіт Малої академії наук, всеукраїнських конкурсах, спортивних змаганнях, пише “Вечірня Умань“.

Вручив грошові нагороди та грамоти юним олімпійцям міський голова Олександр Цебрій та зазначив: «Беручи участь у різних конкурсах, турнірах, олімпіадах, наші учні показали відмінні знання, довели, що вміють іти до поставленої мети та перемагати. І як результат наполегливості та цілеспрямованості – кожен із них ще у юному віці підкорив уже свою  маленьку вершину, прославивши нашу рідну Умань».

У 2017/2018 навчальному році на винагороди учням–переможцям рішенням виконкому Уманської міської ради виділено 80 350 гривень.

На святі начальник відділу освіти Оксана Мельник підвела підсумок роботи педагогічних колективів загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів щодо розвитку творчих здібностей учнів у 2017/2018 навчальному році, відзначила творчу співпрацю між педагогами навчальних закладів міста та науковцями Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Серед гостей свята у залі були присутні науковці вищої школи, ветерани педагогічної праці, учителі, батьки.