Звенигородка на Черкащині активно облаштовує свою енергобезпеку. Як інформує керівництво, нині місто отримало 4 дизельні електрогенератори від уряду США сукупною вартістю майже 5 мільйонів гривень: три із них мають потужність по 70 кіловат кожен, четвертий – 53 кіловати. Ще два генератори партнери передадуть пізніше. Пише видання “Вісті Черкащини“.

Меморандум про це було підписано восени. Один генератор на 120 кіловат міськрада придбала самотужки. Тож критична інфраструктура Звенигородки матиме запасні варіанти живлення. Наявні генератори спрямують на забезпечення безперебійної роботи котелень та каналізаційної насосної станції в разі аварійних відключень електроенергії.

«Ми щиро вдячні як Агентству Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку, так і компанії «Tetra Tech» та Міністерству енергетики України, за посередництвом яких реалізується Проєкт енергетичної безпеки, за таке небайдуже ставлення. Альтернативні джерела живлення для міста є дуже важливими, завдяки такій допомозі ми зможемо повністю підготувати систему централізованого теплопостачання до можливих блекаутів», – резюмував міський голова Олександр Саєнко.