У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 9 до 13 вересня 2024 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано та досліджено 105 проб питної води за мікробіологічними та 100 – за санітарно-хімічними показниками.

Відхилення від гігієнічних вимог виявлено у одній (0,95%) пробі за мікробіологічними показниками (загальні коліформи) на водогоні Христинівської територіальної громади та у чотирьох (4%)  пробах за санітарно-хімічними (залізо, загальна жорсткість, вміст нітратів, запах, присмак) на водогонах Звенигородської, Чорнобаївської, Тальнівської та Городищенської територіальних громад.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, голів зазначених територіальних громад, направлені відповідні пропозиції власникам водогонів щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області не зареєстровано.

Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води в області триває.