За минулий тиждень патрульні склали 13 протоколів на водіїв з ознаками сп’яніння. Матеріали справ направлено до суду для розгляду. Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції області.


Вихідними патрульні отримали повідомлення на службовий планшет, що на вулиці Олени Теліги, їздить автівка Volkswagen Jetta, водій якої у нетверезому стані. Заявник намагався поспілкуватися із керманичем, але останній зухвало себе поводить, показує непристойні жести та виражається нецензурною лайкою.

Прибувши на місце виклику та поспілкувавшись із водієм автомобіля Volkswagen, інспектори виявили в останнього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти відповідний огляд за допомогою приладу Драгер або у лікаря-нарколога, чоловік відмовився від огляду.

Також перевіривши документи громадянина, інспектори встановили, що водій вже позбавлений права керування.

На 31-річного керманича автомобіля Volkswagen патрульні склали протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, а так само відмова від огляду на стан сп’яніння) КУпАП.

Зауважимо, що ч. 3 ст. 130 КУпАП тягне за собою штраф у розмірі 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

Також на кермувальника інспектори винесли постанову за ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою позбавленою права керування вчинене повторно протягом року) КУпАП.