Черкаський мер Анатолій Бондаренко і бізнесмен Андрій Бортник придумали геніальну за своїмм нахабством і цинізмом аферу – вони  обклали всіх без винятку жителів Черкас новим сміттєвим тарифом, нібито „за вивезення негабаритного сміття”. Те, що „негабарит” (попри регулярне знімання з населення грошей)продовжує височіти купами в усіх непридатних для цього закапелках міста, – то ще півбіди. Тут набагато цікавіше інше – яким негабаритним мотлохом поповнюють смітники черкаські немовлята, та й всі інші дітлахи, котрих подушно порахували наш мер з бізнесменом і тягнуть з кожної малої душі гроші.

Між тим, за вивезення негабаритного сміття керівник ТОВ “Сантехбудкострукція” та ТОВ “Управлінська компанія “Нова якість” Андрій Бортник із кожного (підкреслимо: З КОЖНОГО!) жителя Черкас отримує 13,2 гривень на місяць (загалом 50 мільйонів на рік). А підпис під цією “вигідною” угодою із Бортником поставив черкаський мер Анатолій Бондаренко. Ідея „розвести на бабки” ціле місто, вочевидь, так сподобалась нашому градоначальнику, що він підмахнув договір на надання послуг із вивезення побутових відходів відразу на 20 років. Хоча, за словами громадського активіста Володимира Костогриза, це є порушенням статті 13 п.3 Закону про ЖКП №2189. Адже договір про надання комунальних послуг укладається строком на один рік. “Договір “протягли” за старим Законом “Про житлово-комунальні послуги” від 24.06.2004 р №1875-IV”, – коментує активіст.

Найбільш дивно, чому досі мовчить прокуратура? Адже мер з його сміттєвим подільником фактично ввели у місті плату за наявність в сім”ях дітей. Інакше,  чому вони враховані при обкладанні „великогабаритним” тарифом? Може, до „великогабариту” вже прирівняли зіпсовані памперси? Чи нас всіх прирівняли до лохів? Тоді меру і Бортнику підкинемо ще одну свіжу ідею: чому б подвійним тарифом не обкласти всіх вагітних черкащанок? П`ють воду – за двох, їдять – за двох, їздять в ліфтах – удвох, миються теплою водою – вдвох. Ну і, природно, тягнуть на смітник сміття удвох. А платять чомусь за одну душу. Тож попереду ще непочатий край роботи і великі горизонти для зиску. Базу ж даних по вагітних дадуть міські пологові будинки, щоб жіночки не надумали приховувати свій цікавий стан і не зіскочили з платежів. І тоді їхні дев”ять місяців для нашого мера і пана Бортника не пропадуть в фінансовому плані.

До речі, десь там, в нетрях ОДА, нудиться новий ЗЕ-губернатор… Хоче прикласти свої зусилля до чогось, та не зна до чого. Чекає „сигналів” від населення про корупцію і тому подібне. І попередній ЗЕ-губернатор теж чогось чекав. А Бортник тим часом стриг купони.