Як повідомлялося раніше, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору приватного підприємства, який під час виконання договору про надання послуг з ремонту, технічного обслуговування дорожньої інфраструктури і пов’язаного обладнання та супутніх послуг, заволодів коштами місцевого бюджету на загальну суму більш як 695 тис. грн (ч. 5 ст. 191 КК України).

Подальшим досудовим розслідуванням установлено, що посадовці одного з департаментів Черкаської міської ради, не перевіривши акти про виконання суб’єктом господарювання робіт, в які підрядником було безпідставно включено 695 382,50 гривень сплаченого податку на додану вартість, здійснили безпідставну оплату вказаної суми на користь приватної юридичної особи, в той час коли остання не є платником цього податку та не оплачує такий в державний бюджет.

  На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів прокурорами Черкаської обласної прокуратури оголошено про підозру двом заступникам директора департаменту Черкаської міської ради у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам територіальної громади міста Черкаси у вигляді надмірних витрат бюджетних коштів (ч. ч. 1, 2 ст. 367 КК України).

На цей час у кримінальному провадженні вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження директора департаменту Черкаської міської ради та притягнення останнього до кримінальної відповідальності.

Викрито правопорушення прокурорами Черкаської обласної прокуратури спільно зі слідчими СУ ГУНП в Черкаській області, за оперативного супроводу УСБ України в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.