Фільми німецькою мовою на екологічну тематику презентували у 31 гімназії Черкас. Там завершився проєкт під назвою “Захист навколишнього середовища”. Нагадаємо, стартували навчання 21 січня. Зі слів директора 31 гімназії Василя Пивоварова, це частина глобального проєкту під назвою “Школа – партнери майбутнього”, розповідає Суспільне телебачення.

Учні протягом тижня створювали фільм на тему “Відновлювальні джерела енергії”. Учасниця проекту із Тернополя Софія Гапій розповідає про свої враження: “Спершу це було практика німецької мови, дуже багато нових знайомств. Я дуже цікавлюсь темою екології, тому дізналась багато нової інформації”.

Представниця проекту Керстен Рікерманн говорить, що школярі проявляли креативність та самостійність у створенні фільмів.

Задля того, аби створити кінострічку на екологічну тематику, до Черкас приїхали учні із 9 областей, розповідає директор гімназії №31 Василь Пивоваров: “Дуже гарний витвір учнів із різних регіонів України і це дуже добре. Добре в тому плані, що це практична робота , це як раз те, про що говорить наша реформа. Компетентний підхід. Коли діти не лише вивчають мову, а використовують. Не лише вони знайомляться з кінематографічними питаннями, а й самі створюють фільми”.

Загалом під час тижневого навчання у межах проекту “Школи партнери майбутнього” школярі створили два документальні фільми. На тему “Відновлювальні джерела енергії” та “Ядерна енергія на прикладі Чорнобиля”.