Черкаські волонтери відвезли військовим на Схід 600 дерев’яних піддонів. Їх надав місцевий завод. За словами волонтера Валерія Рудиченка, ці матеріали військові використовують для облаштування місць проживання. До передачі долучилися і жителі села Білозір’я, розповідає Суспільне телебачення.

Піддони волонтер Валерій Рудиченко відвезе у село Золоте на лінію розведення військ. Каже, дорога займе 12 годин.

Додає, що бачив, в яких умовах перебувають хлопці і чому потребують піддонів: “Піддон – не новий, він б/у. але він дуже потрібний для хлопців. Це основна потреба в осінньо-зимовий період, коли в окопах майже по коліна води, хлопці кладуть піддон для того, щоб поставити ліжко, для того, щоб поставити стіл. Він рятує хлопців від постійно мокрих ніг, будуть у хлопців мокрі ноги – це буде боєць уже не боєздатний. Коли заходиш у бліндаж, виростаєш сантиметрів на 10-20, постійна глина, яка налипає на взуття, на одяг, це дуже проблематично, постійна сирість. Ми намагаємося врятувати чиєсь здоров’я, чиєсь життя”.

blank

Розповідає, що намагається раз у квартал відвозити передачі військовим:

“Кожні три місяці ми веземо продукти харчування, продукти гігієни, зубні щітки обов’язково, мило, прилади для миття рук, рідке мило, того, чого не вистачає на Сході”.

Допомагає вантажити піддони заступник сільського голови Білозір’я Микола Пишний. Розповідає, що працівники громади та підприємці села закупили для військових плівку та цвяхи для облаштування окопів: “У нас відбувалося засідання виконавчого комітету і на засіданні підняли питання, що потрібна допомога хлопцям: піддони, плівка, гвіздки, скоби. Керівництво заводу запропонувало піддони, сферою села зібралися незначними коштами, закупили плівку, підприємці допомогли гвіздками, скобами”.

За словами волонтера Степана Титаренка, передачу вже отримала 72 бригада, яку називають “чорні запорожці”: “Ми були перед Новим роком, і тоді в розмові з воїнами, сказали, що є можливість привезти піддони, і вони так зраділи, що ми їм привезли піддони. І навздогін нам телефонували, коли ми будемо. Ви розумієте, десятки кілометрів Золоте-4 направо – 10 кілометрів, наліво – 10 кілометрів, потім бліндажі, окопи, все це потрібно укріпляти, все це територія, необжита, їм потрібно обживати, вони просять допомогу”.

Військовослужбовець Олександр говорить, що дерев’яні вироби на Луганщині чекали з нетерпінням: “Ці дерев’яні піддони підуть на укріплення бліндажів, позицій, також для нормального функціонування підрозділу і для інших господарських робіт. Це дуже хороший подарунок, піддони дуже якісні, ми вам дуже вдячні”.