Депутат Черкаської міськради, “батьківщинівець” Юрій Тренкин, у День Святого Валентина, коли за європейською традицією святкується День закоханих, виставив на своїй сторінці в Instagram російський плакатик з написом “Русский день влюбленных – 8 июля. Помни свои традиции!” пише “Прес-Центр”.

blank

Як відомо, 8 липня – встановлений до вшанування Російською православною церквою день Святих Петра і Февроньї. Втім, російська “антиагітка”, яка мала б “відучити від Дня Святого Валентина” проілюстрована картинкою часів Русі, хоча День Петра і Февроньї вшановується лише з XVI століття – часів Московської держави.

На російський плакатик від Тренкина звернув увагу громадський активіст Костянтин Мірошниченко, який розмістив відповідний скріншот у Facebook.

Це викликало шквал обурених коментарів черкащан.

Зокрема, журналістка Галина Березенко різко-емоційно розкритикувала партійця “Батьківщини” і написала у своєму коментарі: “Я перевірила – це правда. Ви, депутат міськради, член партії, що має парламентську фракцію, у країні, яка веде війну з Росією, постите на День Святого Валентина пост про “день русскіх традіций”? Вам нічо ніде не жме? (Соррі – прошу вибачення у власника сторінки за зайву емоційність))). Сподіваюсь просто, що депутат у Вас відповість)”.

Відповіді від Юрія Тренкина так і не прозвучало, натомість пост в Instagram видалив…

Цікаво також, що Тренкін очолює виборчий штаб Юлії Тимошенко, яка зараз намагається з усіх сил довести суспільству, що вона не є промосковським кандидатом, і в її лавах немає «сепаратистів», а лише патріоти…