На потреби свого виборчого округу народний депутат України Владислав Голуб спрямував понад 21 мільйон гривень, що були витрачені на об’єкти освіти та охорони здоров’я.

«Важливим аспектом діяльності на окрузі є залучення державних коштів для його соціально-економічного розвитку. Саме освіта та медицина – це пріоритетні галузі, тому я докладаю максимум зусиль, щоб кошти з бюджету спрямовувались саме туди, – вважає нардеп. –  Усі ми хоч раз були в селі та знаємо, куди людина йде, як щось трапиться, – до місцевого ФАПу. І всі ми знаємо, у яких умовах там змушені працювати медики. Тому дуже приємно, що нам вдалося покращити матеріально-технічну базу ФАПів в Черкаському, Золотоніському та Канівському  районах», – інформує Голуб.

Значні зміни відбулися у Золотоніській центральній районній лікарні, на розвиток якої було спрямовано у 2018 році понад півтора мільйони гривень.

«Нині не всі черкаські лікарні відповідають тому рівню, який має золотоніська. Там проведено капітальні ремонти пологового та хірургічного відділень, відремонтовано покрівлю та утеплено будівлю лікарні, придбано меблі та обладнання для пологового відділення тощо. Надзвичайно приємно чути, коли навіть Віце-прем’єр-міністр Зубко у Верховній Раді ставить за приклад ЦРЛ у Золотоноші. Але подекуди доводиться гроші на проекти «вигризати», – ділиться досягненнями народний обранець.

Допомога навчальним закладам Черкаського, Канівського та Золотоніського району теж на контролі у депутата.

«Саме за мого сприяння вдалося покращити матеріально-технічну базу закладів профтехосвіти Золотоноші та Черкас. Наразі ці навчальні заклади перебувають на балансі місцевої влади та через недофінансування не можуть купувати якісне обладнання», – говорить нардеп.

Своєю гордістю Владислав Голуб вважає капітальні ремонти шкіл та садочків на Канівщині.

«Найближчим часом у Канівському дошкільному навчальному закладі «Теремок» буде здійснений капітальний ремонт. Коли я приїхав в цей садочок влітку минулого року то відчув, що кімнатами «гуляє вітер», я подивися на віконні отвори, а там величезні щілини. Незрозуміло, як у таких умовах діти зимували. Тож цього року було залучено понад мільйон гривень на ремонт дитсадка. Окрім цього, за минулий рік було проведено капітальний ремонт у канівській школі №1, на черзі інші навчальні заклади».

Минулого року народний депутат заснував іменну стипендію для обдарованої молоді. У цьому році стипендії отримають 26 студентів п’ятьох навчальних закладів Черкащини. Номінантів такої премії визначають або представники студентського самоврядування, або в спосіб, який визначить адміністрація навчального закладу. Також регулярно відбуваються навчальні екскурсії для дітей Канівського та Золотоніського районів.

Велика увага приділялась народним обранцем і будівництву спортивних майданчиків, зокрема в школах обласного центру. Було реалізовано проект з будівництва футбольних майданчиків із штучним покриттям у селах Вознесенське і Гельмязів на Золотоніщині.

За словами Владислава Голуба, у своїй діяльності він спирається на прохання виборців. Приймальнями народного депутата, що розташовані у Каневі, Золотоноші та Черкасах, за останній рік було розглянуто 700 звернень.

«Спілкування – це важлива частина моєї роботи. З одного боку – це можливість отримати зворотній зв’язок від людей, щоб зрозуміти, що саме їх турбує, яка існує проблематика на місцях. А ще це гарна можливість донести до громад державницьку позицію щодо запровадження реформ. За минулий рік побував у всіх населених пунктах виборчого округу».

До речі, звіт народного депутата у друкованому вигляді буде розповсюджено серед жителів виборчого округу.

blank

Окремо Владислав Голуб прозвітував про свою діяльність у парламенті. Серед найбільш значимих законопроектів політик вважає прийняті Закони «Про валюту і валютні операції», «Про соціальний захист військовослужбовців і членів їх сімей», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» тощо.

Крім того нардеп бере участь у роботі Парламентської асамблеї ради Європи, на законодавчому полі намагається вирішити питання українських політв’язнів у Російській Федерації, повернути їх додому.

Звісно, не оминув народний обранець і питання участі у наступних парламентських виборах що мають відбутися цієї осені.

“Незважаючи на те, що я обраний саме на мажоритарному окрузі, я виступаю проти мажоритарки як такої. Переконаний, що така модель виборів від початку містить корупційну складову».

Підтримує депутат ухвалення нової виборчої моделі з відкритими пропорційними списками.

«Якщо ми говоримо про розвиток держави, то без зміни виборчої системи, нам буде важко це зробити. Має відбуватися постійна зміна еліт, верхівки політикуму. Але коли стверджують, що ухвалення нового виборчого законодавства за відкритими пропорційними списками знищить корупційні ризики, насправді це не так. Корупційні ризики можуть зникнути лише зі зміною політичної свідомості, політичної культури виборців і самого політикуму”, – переконаний народний обранець.

Варвара Горова