Минулої неділі вона підкорила суддів одного з найвідоміших вокальних телевізійних шоу країни. А на рідній Черкащині – підірвала інтернет. Адже про блискавичний виступ Вікторії Ягич на сліпих прослуховуваннях шоу “Голос країни” на каналі 1+1 не говорили і не писали навіть ті, хто взагалі не дивиться телевізор. Втім, ще до того, як запалити телеекрани українців, молода матуся з Ватутіного встигла вже досить багато. Про те, що вже залишилось за плечима, та про жіночі й співочі сподівання Вікторія Ягич ексклюзивно розповіла vikka.ua.

Коли творчість у крові

Нині Вікторія живе у столиці. Там будує творчу кар’єру та разом з коханим виховує двійко синів. Однак родом жінка з Ватутіного – невеличкого містечка на Черкащині. Там, в рідному місті, каже, відбулись чи не найважливіші й вирішальні події в її житті: перші справжні друзі, перше кохання, знайомство з майбутнім чоловіком. Саме там змалку Віка робила свої перші музичні кроки. Як і безліч інших в Україні, її родина була надзвичайно творчою й співочою, а любов до пісні дівчинці прищепила бабуся.

То ж мала почала марити сценою. До кінця не розуміла, що саме робитиме на ній, тому намагалась реалізувати себе у творчості. Хіба ж талановита й голосиста дівчина могла обрати якусь іншу, не творчу професію? Дипломований магістр театрального мистецтва, акторка і режисер, Вікторія встигла попрацювати у різних мистецьких напрямках: КВК, танці, телезйомки і ось нарешті – спів!

Танці стали особливим і цікавим періодом життя Вікторії. Шоу-балет “Gold Ass”, до складу якого вона входила, – не звичайний. Балет товстунок – яскравих дівчат – свого часу став справжнім відкриттям, адже аналогів в Україні не мав. Пишна краса й не менш видатні танцювальні здібності дівчат приводили їх і до участі в телешоу (“Україна має талант”, “95 квартал”, “Х-Фактор”, “Бігуді-шоу”), і до зйомок у музичних кліпах відомих виконавців. Дівчата досі залишаються добрими подругами й навіть покумувались, а коли їх запрошують до участі в концертах, пригадують свої коронні танцювальні па – й гайда на сцену.

blank

“Весь той творчий шлях був пройдений не дарма, адже саме через те, що лишилось за плечима, я впевнено себе почуваю на великій сцені, – каже Вікторія. – Нині музика – це єдине, чим я можу і хочу займатися, і це вже давно не просто захоплення”.

Рокова любов чи любов до року

Як і більшість дітей часів перебудови та буремних 90-х, в оточенні Віка завжди чула типову радянську “попсу”: “Ласковый май”, “Ненсі”, “Фристайл”. Аж якось старша сестра принесла додому касету гурту “Воплі Відоплясова”.

“Коли я почула пісню “Танці”, зрозуміла: ці хлопці знають щось, чого не знаю я, – згадує нині Вікторія. – З того часу почала шукати іншу музику: ту, яка зриває дах і наповнює і голову, і душу шаленим драйвом. І Всесвіт мені в цьому допомагав”.

Так, 15-річна Віка познайомилась з ватутінським рок-гуртом “Постскриптум”. Зараз вони – легенда черкаської рок-сцени, а тоді стали порадниками й помічниками в музичних питаннях для юної дівчини. Хоч, каже, хлопці й не дуже з нею церемонилися, ставились, радше, як до “свого пацана”. Але й долю свою – майбутнього чоловіка – зустріла теж у “Постскриптумі”.

“Дмитро був одним з моїх друзів і музичних наставників з гурту. Ми обмінювалися касетами, адже дістати щось цікаве в ті часи було зовсім непросто, – згадує Вікторія. – А потім я поїхала навчатися до Києва, але ми продовжували підтримувати зв’язок”.
blank

І лише згодом долю вирішив випадок: “Постскриптум” запросив давню подругу виступити на одному з фестивалів у якості солістки гурту. Віка повернулась у рідне місто задля репетицій… і ось уже 10 років, як одружена з Дмитром. Іде пліч-о-пліч з ним і по життю, і в музиці.

А з народженням синів для подружжя відкрився новий світ.

“Я ніколи не божеволіла від дітей і дуже боялася, що не буду такою люблячою мамою, на яку заслуговує кожен малюк, – зізнається жінка. – Але, як виявилось, я типова матуся-фанатка!”

Не дивно, що 4-річний Стефан і 2-річний Яша успадкували від своїх талановитих батьків музичні здібності. Малі з самої люльки – музиканти, переконує їхня матуся. Каже, навіть якщо сини не оберуть музику в якості професії, цей талант завжди допомагатиме їм по життю. Про це жінка знає з власного досвіду.

blank

Різна, але однаково щира

Багатогранність Вікторії Ягич як співачки й музикантки підтверджує існування одразу двох музичних проектів, у яких вона реалізується.

Перший – гурт “Ягич”, історія якого розпочалась ще у Ватутіному. Адже писати рокові пісні й виконувати їх у гітарному супроводі вона почала ще там, будучи школяркою. Це авторська музика, яка, каже Віка, йде від самого серця.

Інша сторона творчості – кавер-гурт “Узвар”. На відміну від інших команд, які переспівують відомі хіти, “Узвар” – це оригінальне виконання легендарних пісень з українським колоритом.

“У Києві багато кавер-гуртів, і ми хотіли чимось відрізнятися від усіх них, – розповідає співачка. – А так, як я непогано пишу тексти, ми вирішили спробувати перекладати пісні на українську мову. Нині в нашому репертуарі близько 200 пісень, серед яких, до речі, є і пісня гурту “Металіка”, яку я виконувала на “Голосі країни”.

“Узвар” має не лише незвичайний музичний доробок, але й аудиторію постійних слухачів, які намагаються не пропускати виступи команди.

blank

“Ми маємо яскравий приклад універсальності нашої музики. Ціла родина: донька, мама та бабуся, які всі втрьох приходять на наші концерти. Три покоління корінних кияночок з однієї родини несамовито відриваються під час наших виступів, – розповідає Вікторія. – І це доводить, що важливо лише те, наскільки людина відкрита до життя і наскільки вона радіє йому”.
З обома власними проектами Вікторія вже встигла поїздити по фестивалях, влаштовувала квартирники та концерти у столичних пабах, деякі пісні навіть мали ротацію на українських радіостанціях. Однак вона впевнена: всі досягнення ще попереду, адже гурти тільки почали свій серйозний шлях до музичних вершин.

blank

Місце в шоу-бізі вже зачекалося

Вражати зіркових суддів “Голосу країни” Вікторія Ягич вирішила максимальним драйвом та разючою силою власного голосу. Тому й обрала “Enter Sandman” гурту “Metallica”. Вибір був досить ризикованим, адже метал-рок – не надто популярний жанр у талант-шоу. Радше – навпаки.

“Звичайно, я розуміла, що далеко не всі в нашій країні люблять і навіть знають “Металіку”, але я точно знала, що в тих чотирьох кріслах сидітимуть круті музиканти. І вони, як мінімум, не залишаться байдужими. Адже замахнутися на Хетфілда (Джеймс Хетвілд – лідер та вокаліст “Metallica”, – ред.) – це неабияка зухвалість, тим більше, з боку жінки”, – розповідає Віка.

І додає: досі не знаходить слів, що могли б описати емоції людини на її місці. Зіркові тренери шоу хочуть бачити її в своїй команді, глядацький зал – стоїть.

“Це щастя чи навіть ейфорія… Хотілось відірватися від землі і полетіти, як ракета!”

Участь в “Голосі країни” – це новий і надзвичайно важливий крок у творчості співачки. І, як для будь-кого з учасників проекту, перемога важлива для неї.

“Однак моя головна мета – не розчарувати прихильників. І… додати перцю в “Голос країни!”, – каже Вікторія Ягич.

Разом із музикантами вона вже почала роботу над своїм першим професійним альбомом і планує зайняти своє місце в українському шоу-бізнесі. Впевнена: воно вже давно на неї зачекалося!