Олександра Дісканта, колишнього голову Медведівської сільради, Чигиринського району виправдано у справі про хабарництво.

Відповідне рішення ухвалено Придніпровським районним судом, екс-посадовця виправдано повністю, через провокацію хабара організовану правоохоронцями.

У травні 2013 року посадовець був затриманий у власному робочому кабінеті після отримання 500 доларів за сприяння у вирішенні земельного питання. Зокрема хабародавець надавав кошти за сприяння в оформленні відведення земельної ділянки в оренду на якій знаходиться будівля в якій той планував відкрити СТО. Відповідні рішення мали бути прописані рішеннями сільради заднім числом.

В грудні 2016 року екс-посадовець був засуджений вироком Придніпровського районного суду до двох років позбавлення волі умовно. Суд відмовився кваліфікувати дії посадовця за статтею неправомірної вигоди і кваліфікував як шахрайство.

Підозрюваний своєї вини не визнав повністю, та пояснив, що отримані кошти були компенсацією за витрачені ним особисті кошти на виготовлення проектної документації по земельній ділянці.

В травні 2017 року прокуратура оскаржила рішення через апеляцію, і справу було відправлено на повторний розгляд.

Під час повторного розгляду суд повністю виправдав підсудного, оскільки вбачав високу вірогідність того, що хабародавець (який і звернувся до поліції із заявою про вимагання хабара) не мав дійсного наміру займатись підприємницькою діяльністю і купувати для цього нерухомість та оформляти право користування земельною ділянкою, а тільки імітував такий намір. Був залучений працівниками правоохоронних органів для провокації і підбурювання підсудного на отримання від нього коштів у період, коли підсудний не займався злочинною діяльністю і не мав мети вчиняти кримінальні правопорушення.

До того ж хабародавець неодноразово залучався правоохоронними органами для проведення оперативних заходів у різних кримінальних провадженнях.