Черкаський академічний театр ляльок готує прем’єри для своїх глядачів. Роблять це обмеженим складом акторів, де нині — переважно жінки. Попри кадрові проблеми, актори дають по дві вистави на день. Є  і виїзні виступи, розповіла Суспільному директорка Любов Величко. З її слів, завдання акторів — попри війну дарувати дітям радість.

Заступник директора театру ляльок Володимира Радько дебютував у ролі режисера.

“Буде нова вистава. Сценарій мій, написаний за мотивами словацької народної казки «Як курчата сонечко шукали». Ми її створили разом із нашим композитором Сергієм Куліничем”, — розповів він.

Виставу із десятком персонажів грають дві акторки — Тетяна Кущенко та Дарина Харченко. Пояснили: їхні глядачі — найвибагливіші, тож аби догодити їм, треба не просто грати, а постійно взаємодіяти з аудиторією.

“Потрібно дивитися на реакцію дітей. Коли ти репетируєш, робиш це так, як сам бачиш. А коли виступ для глядача, то вже бачиш їхню реакцію, підлаштовуєшся під них, хочеться ще щось зробити, щоб вони були в захваті”, — зазначила Дарина.

Акторська трупа — це восьмеро людей — переважно жінки, розповіла директорка театру ляльок Любов Величко.

“У нас двох акторів забрали в армію і головний режисер нині на передовій. Актор Юра Мяус пропав безвісти, два роки про нього ніхто не чув”.

Попри кадрові проблеми, говорить директорка, актори дають по дві вистави на день.

“Ми виїжджаємо і в школи-інтернати, дитячі будинки, школи, садочки. Навантаження велике, але ми всі мовчки тягнемо цю лямку, як то кажуть. Бо діти не винні, ми хочемо дарувати їм радість, хочемо, щоб вони розуміли, що є Україна, є дитинство, що про них не забули”, — зазначила вона.