– Оновлення матеріально-технічної бази, сучасна система управління, мотивація для працівників і комфортні умови роботи. Такими є пріоритети для екстреної медичної допомоги Черкащини. Щоденно в області працюють 100 бригад «швидких». Торік наш Центр екстреної медичної допомоги отримав понад 318 тис. звернень від жителів, – говорить голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

 – Належний рівень такої допомоги – це спільне завдання влади на всіх. Лише консолідувавши зусилля, ми можемо досягати результатів. Приміром, торік ми розпочали оновлення автопарку «швидких». Коштом обласного та місцевих бюджетів ми придбали 8 нових автомобілів. Вони обслуговують жителів тих районів і міст, що спрямували потрібний ресурс. Цьогоріч плануємо придбати щонайменше ще 5 автомобілів.

Водночас у місцевих владців має бути чітке розуміння пріоритетності розподілу ресурсів і визначення важливості проектів. Децентралізація дала можливості, сконцентрувавши фінансовий ресурс на місцях. Тому я доручив керівникам районів підготувати «дорожні карти» участі в розвиткових проектах для екстреної медичної допомоги.