В області обговорили перспективи відкриття двох осередків «Школи Супергероїв». Про це інформують в управлінні освіти і науки ОВА.

Такі навчальні осередки для дітей планують відкрити на базі обласної дитячої лікарні та онкологічного диспансеру. У «Школі Супергероїв» будуть всі умови для комфортного навчання дітей.

Плани, механізми створення та реалізації, налагодження співпраці й комунікації обговорили на нараді під головуванням заступника начальника ОВА Олександра Шамрая та за участі заступниці директора, керівниці навчально-методичного центру державної установи «Школа Супергероїв» Ольги Набоченко.

– Завдання органів влади ‒ забезпечення доступу до освіти дітям за будь-яких обставин, – наголосив Олександр Шамрай. –  Є діти, які, долаючи хвороби, часто перебувають у лікарнях. Ми маємо допомогти задовольнити їхні освітні потреби, надолужити програмний матеріал, продовжувати відкривати світ навіть у стінах лікарень, радіти і мріяти.

Нагадаємо, «Школа Супергероїв», як державна установа, почала надавати освітні послуги з жовтня 2022 року. На сьогодні в Україні функціонує 17 освітніх осередків «Школи Супергероїв» у 13 містах України. Тільки за 2023-2024 навчальний рік через таку школу освітні послуги отримали 7,3 тис. дітей.