Дошкільні навчальні заклади Черкащини поетапно відновлюють свою роботу. Про це інформує т.в.о керівника управління освіти Черкаської ОДА Оксана Сімушіна.

На місцях ухвалили  рішення про відновлення роботи закладів дошкільної освіти з 1 та 8 червня 2020 року, м. Умань – з 27 травня.

У період підготовки закладів дошкільної освіти до відкриття проведуть низку заходів.

А саме:

– З 25 травня працівники закладів освіти будуть проходити навчання щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації та контроль над дотриманням цих правил.

– Готують приміщення до прийому дітей, виконують всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей (звільняють ігрові кімнати від м’яких іграшок, килимових покриттів з довгим ворсом).

– Проводять дератизацію та дезінфекцію приміщень закладів дошкільної освіти.

– Організовують місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

– Забезпечують заклади дошкільної освіти засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами і організувати контроль за їх використанням; безконтактними термометрами та дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками в достатній кількості.

– Узгоджують дані про стан здоров’я учасників освітнього процесу з моніторинговою комісією.

– Погоджують з територіальними управліннями Держпродспоживслужби дані про готовність приміщень закладів дошкільної освіти та учасників освітнього процесу до повернення у заклади.

Моніторинг інформації про відновлення роботи закладів дошкільної освіти проводиться щоденно.

Довідково: у 633 закладах дошкільної освіти області (у т.ч. 206 навчально-виховних комплексів) здобувають дошкільну освіту 38 907 дітей.

Нагадаємо, що для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19,  усі заклади дошкільної освіти припинили свою діяльність з 13 березня 2020.