Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 жовтня строк тримання під вартою колишнього начальника виробничого структурного підрозділу «Черкаський колійний ремонтно-механічний завод» філії «Центр з ремонту та експлуатації колійних машин» АТ «Укрзалізниця» Романа Желізняка. Водночас йому зменшили заставу до 10 млн грн. Таке рішення ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував колишнього начальника Черкаського колійного ремонтно-механічного заводу Желізняка. Альтернативою йому визначили 12 млн грн застави. Прокурор САП просив продовжити арешт ще на два місяці і залишити розмір застави без змін.

«Клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою – задовольнити частково. Продовжити строк запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваному (Желізняку – ред.) на 60 днів до 20 жовтня 2024 року включно. Одночасно визначити підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 10 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

У разі внесення застави на Желізняка поклали наступні обов’язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі Черкас без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали ексначальника підрозділу філії «Укрзалізниці». За версією слідства, організована група упродовж 2021–2022 років заволоділа грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» шляхом зловживання службовими особами ВСП «Черкаський КРМЗ» філії ЦРЕКМ УЗ своїм службовим становищем. Про підозру повідомили п’ятьом учасникам організованої групи.