Павлу Карасю вже компенсовували кошти за автомобіль який він брав в кредит, з міського бюджету, пише “Кропива”.

Компенсація коштів здійснювалася за використання особистого автомобіля у службових цілях, коли він займав посаду начальника управління європейської інтеграції Черкаської міської ради.

Розмір компенсації склав 152 тис. грн. та вилився у кримінальне провадження яке порушила прокуратура. За даними слідствапосадовець підробив договір купівлі-продажу автомобіля від 04.10.2005 року, надав його в бухгалтерію та незаконно отримав грошову компенсацію на вищезазначену суму.

Постанову про відкриття провадження видано прокурором у березні 2009 року. Посадовець намагався оскаржити постанову про відкриття провадження в Придніпровському, а потім Апеляційному суді, але безуспішно. Зокрема Карась наполягав на правомірності договору, підписаного трьома особами в тому числі і ним як співвласником автомобіля “Шевроле-Еванда” за який він сплачував кредит та користувався ним. На його переконання, він виступав як фізична особа підписуючи договір, тому вважає помилковим висновок прокурора про використання службового становища для отримання компенсації за використання особистого автомобіля у службових цілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Мене не цікавить Chery”, – Карась за бюджетні кошти не захотів їздити на дешевому авто (Відео)

В липні 2010 року Соснівський суд почав розглядати справу по суті. Під час судового розгляду адвокат Карася заявив клопотання про повернення справи на додаткове розслідування з мотивів порушення права на захист та неповноти досудового слідства. Сам обвинувачений заявив, що встиг ознайомитися лише з пятьма з десяти томів справи. Свій підпис в протоколі про ознайомлення з матеріалами справи на десятому томі пояснив як намір підтримати клопотання адвоката, який дійсно ознайомився з усією справою. Прокурор у розгляді даного клопотання поклався на рішення суду. В результаті кримінальну справу було відправлено на додаткове досудове розслідування.

Згодом прокуратура подала апеляцію на дану ухвалу Соснівського суду, пропустивши при цьому строк на оскарження. Обвинувачений в свою чергу подав апеляцію на постанову про поновлення строку оскарження прокуратурі, яка не була задоволена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карась пояснив, чому для нього комунальне підприємство орендувало дороге авто, а не купило дешеве

Наприкінці жовтня 2010 року Апеляційний суд розглянув апеляцію прокуратури на ухвалу Соснівського суду про поверення кримінальної справи на додаткове досудове розслідування і залишив її в силі. Після цього кримінальна справа з додаткового досудового розслідування в суд не передавалася.

Нині Павло Карась є депутатом міської ради від ВО “Черкащани” та директором КП “Черкаситеплокомуненерго”. Нещодавно для службових потреб директора підприємство орендувало за 400 тис. грн. автомобіль Mazda СХ-5. Після суспільного збурення Павло Карась пояснив дорогу оренду критеріями за якими обирався автомобіль.