«Романе Миколайовичу, дороги Черкащини будуть у такому стані, доки служба місцевих доріг буде вимагати 10% відкату», – з такими словами до голови Черкаської ОДА звернувся у фейсбуці колишній очільник Служби автомобільних доріг Черкаської області і директор державної компанії «Автомобільні дороги України», а нині – уманський підприємець Бахтіяр Сапаєв.

Своє коротке звернення він проілюстрував відомою фотографією нової дороги (“відремонтованої” 2019 року) Селище-Журавка-Вільшана, крізь яку цієї весни проросла трава. Допис пана Сапаєва викликав жваве обговорення, був поширений 230 разів і зібрав 200 лайків, пише “Прочерк”.

Тим часом, речниця голови ОДА Олена Шаповал зауважила, що на світлині – торішні роботи, з приводу яких прокуратура вже відкрила кримінальне провадження. Перший заступник голови ОДА Дмитро Ляшов виїздив на місце і пообіцяв, що вимагатиме в підрядника переробити дорогу.

Відтак у фейсбуці розпочалася дискусія між Бахтіяром Сапаєвим і головою ОДА Романом Боднаром. Перший повідомив, що після його відмови заплатити ШРБУ-48 (ШРБУ – шляхове ремонтно-будівельне управління, – ред.) 10% відкату його підприємство дискваліфікували в 5 тендерах. Про це він написав заяви в правоохоронні органи. У свою чергу, Боднар наголосив, що перебуває на посаді лише від листопада минулого року і домагається кримінальних розслідувань щодо корупціонерів.

Підключився до обговорення і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який раніше натякав на корупцію в обласній владі, в тому числі й у питаннях ремонту автомобільних доріг.

«Це вже, думаю, заява людини, яка розуміється на ремонті доріг, – написав Бондаренко на своїй сторінці у фейсбуці. – Особисто знаю Бахтіяра Сапаєва років так 18, принципова людина і гарний фахівець своєї справи, з ним, коли був головою (Лисянської, – ред.) РДА, побудували не одну дорогу, які зараз в ідеальному стані. Схоже, терпець в нього увірвався!» – наголосив Анатолій Бондаренко.

Зазначимо, у державному підприємстві «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» за останній рік змінилося чотири керівники. Від початку квітня 2020 року його очолює Ганна Бутук.

blank blank