Міського голову Черкас Анатолія Бондаренка спробують відсторонити від посади через Апеляційний суд Черкаської області. Про це пише “Кропива”.

Розгляд апеляційної скарги прокуратури призначено на 21 грудня, 9.00. Інформацію про судове засідання розміщено в графіку судових засідань суду на грудень.

Відзначимо, що Соснівський районний суд 15 листопада відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про відсторення від посади мера строком на два місяці. Суд мотивував своє рішення тим, що міський голова раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Також прокурори не змогли переконати суд в можливості впливу мера на свідків чи знищенні документації, оскільки свідки допитані, а документація вилучена. За таких умов суд став на бік сторони захисту ще й через гарантоване право на працю міському голові як громадянину.

Нагадаємо, що мера намагаються притягти до кримінальної відповідальності через так звану «таємну сесію» (перешкоджання в роботі депутатам) в Каневі та відкликання позову щодо спірної земельної ділянки по вул. Лісова Просіка (перевищення службових повноважень).

В разі задоволення апеляційної скарги прокуратури міського голову буде відсторонено негайно терміном на два місяці.