На Всеукраїнській Серпневій конференції, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов звернувся до міністра освіти та науки України, повідомляють у департаменті.

– 8 серпня минуло 3 місяці з дня нещасного випадку отруєння дітей на лінійці у міській 8 школі. Як відомо, розслідування даного інциденту Прем`єр міністр обіцяв взяти під свій контроль. Напередодні нового навчального року громада Черкас вимагає оприлюднення результатів розслідування. Окрім того департаментом здійснюється комплекс заходів для забезпечення безпеки в школах під час проведення урочистих заходів. Однак, не знаючи обставин отруєння дітей 8 школи, важко запобігти повторення подібних заходів, – зазначив посадовець.

Лілія Михайлівна повідомила, що за попередніми даними діти отруїлися газовою речовиною, однак джерело та походження її поки не встановлено. Окрім того міністр зауважила, що розпочинати новий навчальний рік варто цікаво, шукаючи нові формати проведення урочистостей.

Нагадаємо, департаментом освіти та гуманітарної політики ЧМР було скероване звернення до головного управління поліції з проханням проінформувати громадськість ходом розслідування події, що сталися у 8 школі.