Скандальний випадок із працівниками поліції стався сьогодні у Черкасах. Житель міста Олександр вранці, вигулюючи собаку, помітив у кущах навпроти проїзду між будинками №69 та №81 по вулиці Героїв Дніпра нерухоме тіло чоловіка.

“Я одразу викликав поліцію, бо не зрозуміло було, що з тим чоловіком. Чи його вбили, чи збили автомобілем, чи просто йому погано стало. Я не лікар, тому визначити, чи жива людина, – не міг. І не правоохоронець, щоб зрозуміти, чи скоєно було злочин, чи ні”, – розповідає журналістам черкащанин.

Після дзвінка на “102” Олександр став чекати приїзду правоохоронців.

Проте вони не приїхали, а лише зателефонували з претензіями.

“А чого ви “швидку” не викликаєте? Ми що, по вашому, маємо до кожного тіла, що в канаві лежить, їхать?” – почав “вичитувати” небайдужого городянина лейтенант поліції.

“В принципі, так, бо ж невідомо, чи скоєно злочин. А раптом його вбили?” – щиро здивувався Олександр.

Та на це резонне зауваження поліцейські лише ще більше обурились, мовляв, робити їм немає чого, як до всяких тіл їздити.

Через 20 хвилин очікування на холоднечі із пронизливим вітром Олександр ще раз подзвонив на “102”. Оператор відповіла, що “поліція вже їде” і що він має “почекати ще трохи”. Було ще кілька телефонних дзвінків від незадоволеного екіпажу, який ніяк не міг знайти потрібний будинок.

Зрештою чоловік втомився чекати.

“Я так змерз, що вирішив вже йти додому і навіть завернув вже за ріг будинку, як позаду побачив, що поліцейський патруль нарешті приїхав. Зібрався повертатись, однак авто правоохоронців розвернулось, постояло секунд 30 і поїхало геть! З автомобіля навіть ніхто не вийшов і не подивився в ту канаву, де лежав нерухомий молодик! Думав, що, вони, може, хоч “швидку” самі викликали. Але де там! За ще півгодини із сусіднього будинку вийшли люди і заволочили тіло туди. Що з тим чоловіком – не ясно, може, він і справді був при смерті або й гірше”, – обурюється черкащанин.

До слова, він записав всі розмови з правоохоронцями на телефон, бо це не перший випадок, коли черкаські копи відмовляються їхати на виклик до нерухомого тіла. Минулоріч в центрі Черкас журналісти нашого видання викликали поліцію до такого чоловіка, бо він лежав на тротуарі весь в крові. Тоді поліція приїхала лише через годину, коли тіло вже забрала швидка.

Поліна Котова