Жительна Драбівського району, яка перебувала на обліку як одержувач державної соціальної допомоги малозабезпеченій сім’ї, володіючи двома квартирами та як наслідок не маючи права на виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, умисно подавала до Управління праці та соціального захисту населення Драбівської РДА Черкаської області заяви про призначення допомоги з інформацією про відсутність власності чи володіння другої квартири, чим незаконно отримала бюджетні кошти на загальну суму майже 30 тис. грн.

Завершено цим фактом було відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 190 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

Обвинувальний акт за вказаним фактом було направлено до Драбівського районного суду. Особі загрожує покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

За інформацією прес-служби Золотоніської міжрайонної прокуратури