На Черкащині більше бажаючих усиновити маленьких дітей, ніж дітей старшого віку. Про це на брифінгу розповіла начальниця Служби у справах дітей Черкаської ОВА Оксана Покатілова.

За її словами, нараза в області а Черкащині проживає понад 700 усиновлених дітей. Понад 500 дітей області мають право бути усиновленими.

– Найбільша категорія – це дітки старші десяти років, – розповіла Покатілова. – Коли говорять про усиновлення, багато хто одразу думає про немовля. Проте дітей такої категорії для усиновлення наразі немає. Проте сьогодні саме діти старшого віку найбільше чекають на своїх батьків-усиновителів. Щороку в регіоні близько 50 дітей ми знімаємо з обліку, у зв’язку з досягненням ними повноліття. І їхнє право на усиновлення втрачено.

Цього року в області вже всиновлено 36 дітей.

На обліку для усиновлення перебувають 68 подружніх пар, 16 жінок та один чоловік.

Усиновлюють в Черкаській області найчастіше дівчаток.

Оксана Покатілова зазначила, що для кращої комунікації Міністерством соціальної політики України представлено єдину державну онлайн платформу про усиновлення та сімейні форми виховання дітей “Україна для кожної дитини”. Вона є місцем консультативної методичної підтримки тих, хто бажає взяти у свою родину дитину.