На території ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» оперативний персонал та представники добровільної пожежної дружини (надалі – ДПД) підприємства спільно з пожежно-рятувальним підрозділом Черкаського гарнізону ДСНС України провели протипожежні тренування. Повідомляють у прес-службі підприємства.

На початку тренування присутні ознайомилися з особливостями пожежної та техногенної безпеки підприємства, системами водопостачання і пожежогасіння. Після цього було введено в дію тактичний задум, який відтворював можливу реальну ситуацію із займанням трансформатора Т-5. За легендою тренувань, внаслідок пошкодження ізоляції обмоток обладнання, відбувся витік та загорання масла з трансформатора.

Для забезпечення безпеки рятувальників та персоналу під час гасіння пожежі оперативний персонал станції відреагував миттєво, було вжито всіх необхідних заходів, зокрема, відключений та знеструмлений пошкоджений трансформатор, підготовлені місця для встановлення пожежних машин біля пожежних гідрантів. На місце події було викликано представників ДПД, які рятували будівлю машинного залу турбінного відділення другої черги, зрошуючи її стіни водою. Прибувши на місце пожежі, рятувальники негайно приступили до усунення загоряння, яке було успішно ліквідовано.

У ході навчання співробітники ДСНС відпрацювали спільні дії пожежно-рятувальних підрозділів з оперативним персоналом підприємства та ДПД по ліквідації аварії, можливі варіанти її ліквідації, план пожежогасіння об’єкту та особливості створення штабу з ліквідації пожежі. Також учасники тренування вдосконалили навички ведення оперативних дій при виникненні пожежі на виробництві, способи і методи гасіння. Важливим фактором у цьому процесі залишається оперативність і злагоджені дії всіх задіяних у ліквідації пожежі підрозділів та служб.

Адміністрація ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» висловлює подяку пожежно-рятувальному підрозділу ДСНС, який було залучено до протипожежних тренувань. Зазначені заходи дають можливість перевірити рівень пожежної безпеки та стан охорони праці на теплоелектроцентралі. Відпрацювання теоретичних знань та практичних навичок в умовах надзвичайних ситуацій є запорукою їх успішного попередження та ліквідації. Черкаська ТЕЦ й надалі буде взаємодіяти з державною службою з надзвичайних ситуацій задля збереження цілісності та захисту державного майна та життя людей.