Штовханина між частиною депутатів та представниками «Національного корпусу» сталася вчора після завершення сесії Черкаської міської ради. Про це пише “Прочерк”.

Усі питання, винесені на сесію, депутати проголосували пакетом. Але коли вони у гарному настрої залишали приміщення, де відбувалася сесія, дорогу їм перегородили активісти «Національного корпусу». Як заявив голова облорганізації «Нацкорпусу» Дмитро Кухарчук, депутатам слід було б не ганьбитися і відразу проголосувати також рішення про міський бюджет.

У відповідь депутат Роман Діскант пояснив, що в середу відбудеться засідання бюджетної комісії, а в четвер бюджет планують проголосувати під час нової сесії.

Дмитро Кухарчук запитав, чи гарантують депутати розгляд бюджетного питання саме в четвер. У відповідь частина депутатів, зокрема Володимир Гриценко, заявили, що голосувати під примусом не збираються, нічого гарантувати не будуть, і почали виходити із зали, намагаючись силоміць відштовхнути активістів. Це призвело до досить жорсткої штовханини.

Після втручання більш спокійних депутатів і активістів інцидент вдалося вгамувати.

Нагадаємо, “Нацкорпус” вже не вперше, замість того, щоб піти на вибори і отримати мандати в раді, намагається битися навкулачки із обраними представниками громади, коли депутати не виконують тих забаганок, які б хотіли активісти. Нагадаємо, минулого року і без того складний бюджетний процес завершився бійкою, коли сесійну залу захопили “зелені чоловічки” і роздавали стусани депутатам та блокували їх, доки ті не проголосують за потрібні “нацкорпусовцям” рішення. За вказаним фактом було порушено кримінальне провадження, однак воно досі не розслідуване і не передане до суду.