Чоловік накинув ковдру з подушками та підпалив 88-річну жінку, яка лежала в кімнаті. Вона згоріла у власному будинку. Зловмисника, який здійснив підпал затримали відповідно ст. 208 КПК України. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід. Про це інформують у поліції області.

Подія сталася 26 червня в одному із сіл Золотоніського району. Близько 19:00 години поліцейські отримали повідомлення про те, що в селі у будинку сталася пожежа. Сусіди, які ліквідовували загоряння, виявили на підлозі у кімнаті обгоріле тіло 88-річної господарки.

Слідчо-оперативна група, яка прибула за адресою виклику, встановила, що загоряння виникло через умисний підпал та запідозрила у скоєному раніше судимого, у тому числі за вчинення умисного вбивства, 43-річного місцевого жителя, який навідувався до пенсіонерки.

З’ясувалося, що між ними виник конфлікт під час якого, зловмисник вдарив та штовхнув літню жінку на підлогу.

З метою уникнення відповідальності чоловік намагався приховати сліди чергового злочину. Він накинув на пенсіонерку ковдру з подушками та підпалив. Зловмисник навіть дочекався, коли полумʼя розгорілося, а після — втік з місця.

Оперативники карного розшуку провели ряд розшукових дій та встановили його місцезнаходження. Чоловіка затримали на території Київської області. У скоєному він зізнався.

Затриманого помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі Золотоніського райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Золотоніської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 п. 13 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство), ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна)  Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Слідство триває.