Слідчі Національної поліції у Черкаській області у грудні минулого року розпочали розслідування завищення на 8,5 млн грн вартості матеріалів при капітальному ремонті злітно-посадкової смуги аеропорту Черкас. Про це свідчить ухвала Придніпровського райсуду м. Черкаси від 25 січня. Інформують “Наші Гроші“.

31 липня 2018 року Департамент містобудування, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації уклав договір будівельного підряду  із ТОВ «Ростдорстрой» загальною вартістю 124,11 млн грн.

Договором передбачено виконання робіт із армування шарів асфальтобетонного покриття геотекстилем Геосіткою НаTelit загальною вартістю 16,92 млн грн без ПДВ з площею укладання 106980 кв м.

Перевіркою встановлено, що вартість геосітки по Україні в середньому складає 77 грн за кв м, тобто загальна вартість необхідна на площу 106980 кв м складе 8,24 млн грн.

Таким чином загальна вартість вказаного конструктивного матеріалу завищена на суму понад 8,5 млн грн.

Слідство у завданні збитків державі підозрюють службових осіб ТОВ «Ростдорстрой» та Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Черкаської ОДА.

Проектну документацію на виконання вказаних робіт за договором від 24.11.2017 виконало ТОВ «Рестал».

На виконання умов договору у період з 31.07.2018 по 31.12.2018 на рахунок ТОВ «Ростдорстрой» було перераховано 53,18 млн грн.

У січні слідчі отримали доступ до руху коштів на рахунку «Ростдорстроя», а також до документації по закупівлі та документів по взаємовідносинах «Ростдорстроя» із ТОВ «БК «Ескадор».

«Ростдорстрой» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Офіційно засновником ТОВ «Ростдорстрой» є угорське комерційне ТОВ «Оттема», кінцевими бенефіціарними власниками якого значаться Євген Коновалов і Юрій Шумахер.

Конкурентами «Ростдорстроя» на вказаному тендері були згаданий «Главшляхбуд», ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» і ТОВ «Автомагістраль-Південь», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Засновником ТОВ «Будівельна компанія «Ескадор» є компанія «Лонгрідж Трейдинг Лімітед» з Віргінських островів, бенефіціарними власниками якої значаться Олександр Жуков та Олександр Рацкевич. Керівником БК «Ескадор» є Євген Коновалов.