Колишній працівник керівної ланки вніс до звітних документів недостовірні відомості. За вчинене фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. про це інформують у пресслужбі поліції області.

Викрили злочинну діяльність зловмисника слідчі Золотоніського райвідділу поліції за процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури.

Посадовець умисно вніс та підписав акти про виконання будівельних робіт відомості, які не відповідають дійсності. За результатами проведення технічного нагляду зазначеного об’єкта, було встановлено, що кількість обсягів виконаних робіт були значно завищені. Внаслідок чого фігурант заволодів бюджетними коштами на суму понад 1,7 мільйона гривень.

За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури слідчі повідомили підозру експосадовцю за ч. 2 ст. 366 – службове підроблення, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – розтрата бюджетних коштів, вчинене шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану.

Відповідальність передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.